Om skolan

Tillskärarakademin i Malmö är en välrenommerad skola med hög kvalitet på utbildningarna

Om skolan

Moesgaards skalsystem

Tillskärarakademin Malmö är skolan där hantverkskunnande förenas med visioner och skaparglädje.

Skolan bjuder på en kreativ blandning av mönsterkonstruktion, modeteckning, sömnad, produktutveckling, illustrator och photoshop som blir drivkraften för ditt skapande. Kombinerat med kreativa utmaningar och ny teknik anpassat efter arbetsmarknadens behov, är det en oslagbar kombination.

Tillskärarakademin ligger i det underbara kulturkvarteret St.Gertrud i centrala Malmö nära tåg och bussförbindelser. En personlig skola där du arbetar i en skapande miljö med fin atmosfär. Vi har sökande från hela landet och kan ta emot 36 elever på utbildningen Mönsterkonstruktör/Direktris och 10 elever på utbildningen Produktutvecklare/Design. Två intensiva utbildningar, för att bli duktig krävs engagemang och tålamod.

Skolans lärare har alla yrkeserfarenhet inom branschen och arbetar för att förbereda skolans studerande för en karriär inom mode/klädbranschen eller högre studier.

Tillskärarakademins ambition är att vara en tongivande specialskola inom mönsterkonstruktion, modeteckning och produktionsutveckling.

I mönsterkonstruktion har vi den stora förmånen att arbeta med Moesgaards konstruktionssystem med anor från 1900-talet att få ta del av generationers kunskap och bidra till att den förs vidare. Arbetsmetoden i detta system gör att du lättare tar till dig arbetet i mönsterkonstruktion än vid traditionell inlärning.

Modeteckningen har sina rötter i Italien, du lär dig med den metod skolan använder att teckna på ett spännande sätt och får ett professionellt utseende på dina kollektioner.

Produktutvecklare/Design ger dig yrkesmässiga kunskaper och metodiska färdigheter och yrkeskunskaper inför arbetslivet.

Medvetenheten hos modeintresserade studerande är hög idag. Att arbeta med medvetet mode där kvalitet har stor betydelse är viktigt. Det kan vi erbjuda i våra utbildningar.

Intresset för hantverket och skapandet gör dina drömmar till verklighet.

Vi som arbetar på skolan:

Helene Österklint Geving

Rektor för skolan och undervisar även i mönsterkonstruktion, tillskärning, sömnad och modeteckning.

Karin Högborg

Ekonomiansvarig

Ivanka Percan

Utbildad designer och undervisar i mönsterkonstruktion, tillskärning, sömnad, illustrator och photoshop.

Manette Olsson

Undervisar i mönsterkonstruktion, tillskärning och sömnad. Även aktiv som designer i eget företag.