Ledningsgruppen

Genom våra kontakter med företag inom branschen får eleverna tillgång till gästföreläsare och studiebesök. Ledningsgruppen ska stödja Tillskärarakademi i Malmö och skolans elever i deras arbete.

Ledningsgruppen består av:

Helene Österklint Geving

Rektor på Tillskärarakademin i Malmö.

Anki Dahlin

Museichef Kulturen i Lund.

Fanny Ek

Grundare och designer för Ioaku AB.

Anders Kärrman

Textilingenjör och konsult i eget företag, Textile Support med utbildning och rådgivning inom textila material, tygframställning och kvalitet som affärsområde.

Peter Magnusson

Peter är verksam som skräddare och styrelseordförande i Sveriges Skrädderiförbund.

Clemens Thornqvist

Professor vid Institutionen Textilhögskolan. Clemens är både utbildad modedesigner och textilekonom. Han undervisar blivande modedesigners och tillhör de unga forskarna på Högskolan i Borås.

Ulrika Lydahl

Ulrica är kostymchef på Malmö Operans dam- och herrskrädderi, färgeri, patinering och kostymavdelning.

Lars Mattiasson

Projektkordinator och affärscoach på The Creative Plot Ideon Innovation i Lund. TCP är en affärsinkubator för kultur och kreativa näringar, där mode och design utgör en viktig del. Specialområde är hållbar affärsutveckling med fokus på textil och cirkulära affärsmodeller.

Susan Joelsson

Susanne arbetar i eget företag som agent för olika klädmärken. Hon arbetar även som stylist och företagsutvecklare och ger råd och tips om design och marknadsföring.

Lotta Stagne

Civilekonom och diplomerad coach. Lotta har eget företag, StagneUgander AB med inriktning på individ, team och ledarutveckling.

Karin Högborg

Redovisningskonsult i eget företag, Småföretagarnas Redovisningstjänst.