Dip dye & Laser cut

image

Hej igen!

Nu är jag tillbaka i Sundsvall efter mina sju månader i London och det känns hur skönt som helst! Dessutom har vi fått vår första snö(yey!).

Anyway, tänkte att jag skulle berätta lite om vad jag fick göra när jag jobbade tillsammans med Claudia. Claudia och jag är väldigt olika som personer, och det har väl varit på både gott och ont när vi har jobbat.. men för det mesta har det funkat fin fint!

  Claudia är en typisk designer med en väldigt ”arty” attityd, hon kan sitta i veckor på sitt kontor för att klippa, klistra och researcha till hennes kommande kollektioner. Vilket är VÄLDIGT olikt från hur jag jobbar.. jag är den som tänker ut två eller tre olika koncept, funderar, sollar och tillslut bestämmer mig för ett att arbete med. Sedan sätter jag upp en deadline, gör scheman och organiserar hur jag ska gå till väga.

  Ja ni hör ju själva, det kan bli lite klurigt… men nog löste vi det alltid! Många kompromisser senare hade vi tillslut en färdig kollektion med superfina handmålade tyger och laserskurna detaljer.

  Vi jobbade mycket med ”dip dye” och ”devore”(vet ej vad det kallas på svenska) när vi arbetade med tygerna, och för mig var det hur kul som helst eftersom jag typ kan nada förutom screen print när det kommer till tryck och färg.

  När vi skulle göra detaljerna till plaggen, kragarna etc. så skar vi ut dem med laser på ett ställe i London som heter ”cut lasercut”, supertrevliga killar! Även om jag måste säga att jag blev rätt irriterad när de sabbade hela första omgången med tyger.

  Ni förstår när man skär ut med laser måste man välja sina tyger med omsorg, vill du till exempel inte ha en bränd kant måste man använda sig av syntetiska material, vilket vi gjorde. Vi gjorde även X antal prover innan för att försäkra oss om att det inte skulle bli bränt. Meeeeen ja… vet inte om det var en praktikant som hade skurit ut grejerna när dagen D kom, men ALLT blev bränt.

  Först var jag rädd att det var mitt fel, jag hade gjort alla laserritningar(ja för det förutsatte hon att jag kunde.. uh?) i illustrator så jag ringde och kollade med dem att det inte var något jag hade gjort, och det var det ju inte (THANK GOD) så de skulle ersätta allt. Det var ju i och för sig bra, dock var vi ju tvungen att göra om ALLA tyger, och vi skulle skicka allt till Slovakien bara några dagar senare, där talar vi stress på hög nivå. MEN det löste sig! Wiihoo!

Så tillslut hade vi en superfin kollektion, känner mig stolt att jag fick ta del av den.. dock måste jag erkänna att man var HELT Slutkörd när man väl kom hem till Sverige.

Skulle lägga upp bilder på kollektionen men det är fortfarande lite hemligt(sssch, säg inte att jag har skvallrat om vad vi har gjort) så när det väl ligger uppe på hennes hemsida(som jag också har hjälpt till att sätta upp) lovar jag att länka.

Nu ska jag fortsätta med lite illustrator, så ha det gött till nästa gång!

Bye darlings!