Textilkunskap

En kurs i tre steg för ökad kunskap, säkrare val och rådgivning som är anpassad för dig som är allmänt intresserad av textil, hantverkare eller som jobbar med design, inköp eller sälj. Målet är att höja din textila kompetens och öka intresset för textil och mode både vad det gäller material och kvalitet, men också inom hållbarhet.

Innehåll
Materialkunskap – Du får kunskaper i vad ett textilt material är. vilka textila material som finns och vilka egenskaper de har. En lista med varutermer och andra textila frågor sammanställs och bearbetas under kursen tillsammans med hållbarhetsaspekter. En översiktlig genomgång om garn och garnframställning görs.

Tygkunskap – Du få en ingående genomgång om hur tyger kan konstrueras och tillverkas med olika metoder. Egenskaper och användningsområden för olika tygkvaliteter. För bättre känsla för tyg och material kommer vi att analysera en uppsättning tygprover som ingår i kursmaterialet.

Kvalitet – Här får du en genomgång av skötselråd, titta och känna på plagg och tygkvalitet samt få argument och termer för hållbarhet. Vi ger en framtidsspaning och sedan avslutas kursen med en gruppuppgift för att praktisera de kunskaper kursen gett.

Kursledare
Anders Kärrman, Textil Support, www.textilsupport.se, utbildad textilingenjör vid Textilhögskolan i Borås. Driven och engagerad textilexpert med stor vana av presentation och praktisk pedagogik.

Kursmaterial
Kurslitteratur ingår.

Kurstillfälle
Se kurser Medborgarskola.

 

Gå till ansökan