London fashion week 2014

main_2020-4

Nu har det gått en och en halv månad sedan London fashion week 2014 som visade Spring/Summer 2015. Flera månaders arbete, flera veckor med övertid och helgarbete. De sista dagarna inför showen med arbete nästan dygnet runt – allt över på ungefär 4 minuter. Nu börjar post-production med rättning och ändring av mönster innan de skickas slutligen till fabriker runtom i världen för produktion. Redan är vi färdiga med mönster till Pre Fall 15 och idag började jag med mina mönster till AW15.

Jag heter Vanessa Hansen och gick på Malmö Tillskärarakademi året 2012/2013. Mycket har hänt sedan jag visade min examenskollektion i Caroli kyrka i maj 2013. Bland annat har jag flyttat till London och jobbar nu på ett engelskt märke som heter Issa.

Till den nya hemsidan har jag blivit tillfrågad om att blogga om livet i London – dit jag flyttade för ett år sen nu. Jag kommer skriva om mitt jobb på Issa som mönsterkonstruktör och tillskärare, om vad jag gjort innan som lett mig hit och om roliga saker som händer här i London av intresse för mode-, kostym- och klädskapare.

Vanessa

View Vanessa Hansen's profile on LinkedIn