London is the place to be

main_2020-4


Hej alla! 

För er som inte känner mig så heter jag Frida, är 21år gammal och har tidigare studerat på ”Malmö Tillskärarakademi”, och vad bestämde jag mig för att göra efter det? Flytta till the city of fashion; LONDON!

I sju månaders tid har jag ägnat mitt liv åt den här underbara staden och allt den har att erbjuda, vilket i sin tur har inneburit att jag numera inte har så mycket annat att göra än just jobb, men det får man väl räkna med när man bor här.
Den huvudsakliga anledningen till varför jag flyttade hit var för att jag blev erbjuden ett internship(yeah I know, that’s NOT how it’s suppose to work, det är något man ska KÄMPA för att få…) av en liten men snabbt växande designer: Claudia Catzeflis.
Hur blev jag erbjuden detta tänker ni? Ja bara några månader efter att andra terminen på MTA(Malmö tillskärarakademi) hade börjat åkte jag på en weekendresa tillsammans med familjen till London. Eftersom lillebror äntligen har vuxit upp och skulle ta studenten var han i behov av en kostym. Så jag rekommenderade honom att kika in på Paul Smith* som enligt mig gör snygga, klassiska men ändå unika kostymer. Man tar ju faktiskt bara studenten EN gång.
Hur som helst så hade min pappa(som är en större pratkvarn än mig) börjat berätta för tjejen som hjälpte min lillebror om vad jag höll på med här hemma i Sverige och hon berättade att hon höll på med något liknande i London. Dagen efter tittade jag in för jag ville försäkra mig om att min lillebror såg lika snygg ut som jag hade föreställt mig, men det slutade med att mitt intresse för Gustafs kostym var som bortblåst och jag spenderade resten av tiden med att prata med Fran. Hon frågade mig i alla fall om det var okej om hon nämnde mig för hennes vän Claudia som då jobbade som designer, ”sure” tänkte jag utan att tänka mer på det.
Claudia hörde sedan av sig till mig bara några veckor innan kursen skulle sluta och sedan var allt klart, jag skulle till London, mitt favoritställe på jorden.

Dock är det ju som så att det är väääldigt sällan du som intern får betalt, vilket jag då såklart inte fick och var då tvungen att skaffa mig ett jobb.
Jag kan ju knappast påstå att det var speciellt svårt att få jobb som blond, blåögd svensk tjej, man bara slängde lite med håret så var det klart, fick jobbet samtidigt som jag lämnade in CV:et. Jag var då helst plötsligt anställd på ”Moss Bros”*, en butik som bara säljer herrkläder. Inte nog med det, jag jobbade i flaggskeppsbutiken som var ENORM och som dessutom bara säljer ”High end” typ Canali, Hugo Boss, DKNY, Zegna… lite skillnad när man är van vid att sälja böcker på Akademibokhandeln.
Ärligt var jag väl sådär nöjd med att hamna i just den butiken av alla, men det har faktiskt varit väldigt lärorikt. Jag har ju alltid varit intresserad av kvinnokläder, så att få lära sig om herrkläder av riktiga proffs var ju toppen!

 

Så, nu vet ni hur och varför jag hamnade i just London. Nu måste jag dock checka ut för idag, har två arbetsintervjuer till veckan och jag har MASSOR av arbete jag måste hinna bli klar med, illustrator here I come!

Här är föresten en artikel som skrevs i tidningen ”the leopard” om mig och Claudia:

http://www.theleopard.co.uk/claudia-catzeflis-ready-to-relaunch-fashion-career/

 

 

Bye Darlings,

Frida

 

*Paul smith  http://www.paulsmith.co.uk/eu-en/shop/?copy=ss14a&gclid=CjwKEAjwzeihBRCQ84bhxrz_0w8SJAAohyh1MobaaDtgfFKY-oHjGlX7nZ2Zrh_5JrOnr5i_o0LCbRoCI9Pw_wcB

*Moss bros(Note: worst webpage in the history of ever) http://www.moss.co.uk/?referrer=www.google.se&query=%2f