Long time no see

Hej igen!

Nu var det ett tag sedan man skrev.. fullt upp som vanligt, mitt inne i kollektionen för S18 och precis kommit hem från Kina.

I Kina var det inte alls lika intensivt som det brukar vara, Kinesiska nyår är ju nästan en månad tidigare än vad det brukar vara. FYI är det Tuppens år i år, mitt år! Massa risbrännvin blev det för att fira, mums.. inte heller.
Men hursomhelst har vi flyttat fabriken till sprillans nya lokaler, så himla fint! Ljust, fräscht och mycket mer rymligt! Väldigt kul att se, man vet ju aldrig vad man ska förvänta sig när man besöker fabriker där i Kina.. tur att vi har vår egen fabrik där man kan ställa höga krav. Vi har dessutom nyligen gått med i BSCI vilket känns otroligt skönt! Det innebär att vi är med i en världsomfattande organisation som åker runt och kontrollerar att arbetsmiljön är som den ska och att de som arbetar har det bra. I och för sig har jag väl knappast varit orolig, han som har hand om fabriken är den absolut mest genomgoda människan jag har stött på, så allt ska nog vara som det ska!
Som sagt, lugn resa, kollade lite produktionsprover och en ny leverantör.. brukar alltid vara galet mycket så det var skönt med en lugn resa som omväxling.

Vi har dessutom precis investerat i programmet PISA, ett helt fantastiskt program! Ett samlingsprogram för all data där man kan lägga upp artikelkort med all info angående artiklarna. Dessa blir sedan underlag automatiskt för produktionshandlingar och som sedan exporterar ALL info direkt in i vårt affärssystem GARP. Helt fantastiskt!

Men nu måste jag återgå till mitt arbete, full rulle! På Söndag ska vi på ISBO-mässan i München, tjooho!
Ha det bra,

 

Kram Frida