Topshop!

I måndags började jag officiellt min tillsvidareanställning som kreativ mönsterkonstruktör på Topshop!

 

Under våren och sommaren har jag frilansat där en del och hade inga direkta planer på att börja arbeta som tillsvidareanställd eftersom jag gillar att frilansa. Men med lite övertalning, charmad av ett bra team och fantastiska lokaler och arbetsvillkor, bestämde jag mig ett par veckor efter att chefen frågat om jag inte skulle börja på heltid.

 

Jag fick säga hej då till kollegorna på Reiss, där jag arbetat som frilans i över ett och ett halvt år nu, och ta lite semester för att samla ihop krafter för att börja på nytt. Det har varit en väldigt rolig tid på Reiss  bland annat eftersom jag arbetat med en av mina bästa vänner där i studion, så det var lite vemodigt på den sista dagen. Jag kommer dock fortsätta se mina kläder komma ut i butiken till och med nästa vår och sommar, vilket är roligt! Här intill kan ni se en av mina toppar från Reiss som just kommit ut i butik.

 

Nedan är en jerseyklänning jag gjort för Reiss. Bilden är tagen från framsidan av Lookbooken till den nya kollektionen som precis släppts.

 

 

På Topshop arbetar över 20 designers fördelat på tre märken på damsidan (Unique, Boutique och Core). Då behövs det kraft och driv för att hänga med. Topshop Unique visar på modeveckan i London två gånger per år, och i Core fyller vi på med nytt i butikerna över hela världen hela tiden. Boutique som är den mer lyxiga linjen och som säljer bland annat på Selfridges har också sina egna projekt på gång och släpper kläder allt eftersom.

 

Det ska bli en väldigt rolig och spännande höst på Topshop, och jag ska hålla er uppdaterade. Jag kan också tänka mig att det kommer bli spännande för alla nya elever på Tillskärarakademin i höst, och vill önska er alla lycka till med era studier det kommande året!

Vanessa