Udda uppdrag på Westwood

Efter att jag slutat på Malmö Tillskärarakademi sökte jag en praktikplats i London på Vivienne Westwood som jag fick. Och just att arbeta som praktikant är ett vanligt steg efter att man läst mode eller som i England, medan man fortfarande pluggar. Utifrån mina upplevelser är det ett steg jag verkligen rekommenderar alla att ta.

Som praktikant kan man få göra lite allt möjligt, mer vanliga saker förstås som att kopiera mönster och klippa ut provplagg eller sprätta upp toiller av lakansväv. Men ofta blir man indragen i lite mer udda aktiviteter.

Under min praktik, till exempel, förväntades alla praktikanter delta i Viviennes miljödemonstration mot fracking (läs om Vivienne och fracking här!). Vi praktikanter stod för alla plakat, och sydde t-shirts och linnen av lakansvävbitar och ritade passande slagord och bilder.

 

13952271526491395228335791

Anti fracking

 

En mer stilrelaterad  – och också lite udda – uppgift var när jag och en annan praktikant fick göra säkert 50 pirathattar. Själva hattgrunden i ull beställdes från en hattmakare i London, medan vi stod för själva ihopsättningen av hatten: göra hål, måla skinnbiten, sätta i skruv, fläta band med tofsar, petersham och ja.. det var många steg. När vi väl tragglat oss igenom alla dessa hattar hörde vi att de  trots allt inte skulle användas. Men nu på London Fashion Week när Westwood visade sin Red Label SS15, fanns några av hattarna med!

 

pirate hat