Tillskärarakademin Malmö

Om skolan

Här blir drömmar till verklighet

Drömmer du om en karriär inom mode och design? Då har du hittat helt rätt! Tillskärarakademin Malmö är Sydsveriges kanske mest välrenommerade skola inom området och håller hög kvalitet på utbildningarna. Vi förenar yrkeskunnande med visioner och skaparglädje och hjälper dig att bemästra hantverket.

Tillskärarakademin Malmö erbjuder tre utbildningar med tillsyn av Myndigheten för yrkeshögskolan.
Två ett-årig konst och kulturutbildning, ett program inom Yrkeshögskolan 200 yh poäng och en kort kurs inom Yrkeshögskolan 55 yh poäng.
Du har möjlighet att söka CSN och merkostnadslån för din finansiering.

Medvetet mode

Att arbeta med kvalitet och medvetet mode är idag viktigare än någonsin för att möta samtidens och framtidens utmaningar. På Tillskärarakademin Malmö erbjuder vi en konstnärlig blandning av mönsterkonstruktion, modeteckning, sömnad, produktutveckling, illustration, Photoshop och Illustrator kombinerat med ett tydligt hållbarhetsperspektiv. Med kreativa utmaningar och ny teknik är det ett vinnande koncept för att möta arbetsmarknadens nya behov.

Centralt läge

Tillskärarakademin Malmö ligger i det mysiga kulturkvarteret S:t Gertrud med korsvirkeslängor och kullerstensgårdar från 1500-talet. En inspirerande miljö för hantverk och skapande. Lokalen är belägen utmed kanalen på Norra Vallgatan, ett stenkast från Malmö Centralstation med närhet till både bussar och tåg. I det kulturminnesmärkta kvarteret finns även ett mysigt franskt pâtisserie för lunch och goda bakverk.

Bilder från skolan