Tillskärarakademin Malmö

Våra lärare

Personal på Tillskärarakademin Malmö

Helene Österklint Geving

Helene Österklint Geving

Lärare, utbildningsledare och grundare av skolan. Undervisar i mönsterkonstruktion, tillskärning, sömnad och modeteckning.

Manette Olsson​

Manette Olsson

Undervisar i mönsterkonstruktion, tillskärning och sömnad. Hon är även aktiv som designer i eget företag. Tidigare elev på skolan.
Sofia Nilsson

Sofia Nilsson

Undervisar i mönsterkontruktion, produktutveckling, Adobe Illustrator och Photoshop. Hon har arbetat som designer och produktutvecklare i olika företag och med sitt eget märke. Hon är också tidigare elev på skolan med mönsterkonstruktion och sömnad i botten. Lärare/utbildningsledare för utbildningen CLO3D.

Rebecca Pohl

Rebecca Pohl

Undervisar i CLO3D. Arbetat som Assistant Fashion Designer på Gina Tricot och är fd elev på skolan med mönsterkonstruktion i botten, därefter en Bachelors degree i Modedesign på Textilhögskolan, Borås.
Ivanka Percan​

Ivanka Percan

Undervisar i mönsterkonstruktion, produktutveckling, Adobe Illustrator och Photoshop. Hon har studerat Modedesign på Textilhögskolan i Borås och arbetat som designer för flertal företag samt drivit eget klädmärke.
Anders Kärrman

Anders Kärrman

Undervisar i textila material, tygkunskap och tygkvalitets- och hållbarhetsfrågor. Driver eget företag med textil utbildning, föreläsningar, rådgivning och ger ut handböcker om material som trikå och väv. 

Josabet Werksmäster

Josabet Werksmäster

Undervisar i textiltryck med fokus på mode. Hon är textilkonstnär och verksam på Konstnärernas Kollektivverkstad Textiltryck i Malmö.

Lotta Stagne​

Lotta Stagne

Civilekonom och diplomerad coach som undervisar i hur man startar eget.

Josefin Runquist

Josefin Rundkvist

Undervisar i designutveckling och har studerat Modedesign på Textilhögskolan i Borås och på Köpenhamns designskola. Hon har även drivit eget klädmärke och arbetat på stora modekedjor.

Nätverk med yrkesverksamma personer

Tillskärarakademin Malmö konsulterar regelbundet yrkesaktiva personer på olika positioner för gästföreläsningar, studiebesök, affärsutveckling och branschkunskap. Här finns en bredd av personer och kompetenser inom kultur, mode och designområdet för inspiration, coachning och rådgivning.

Bilder från skolan