Tillskärarakademin Malmö

Utbildningar

Mönsterkonstruktion / Direktris

Från idé till färdig produkt. Mönsterkonstruktion är en av de viktigaste delarna på en spännande arbetsmarknad inom mode, design och teater. Att förändra justera och komponera ett mönster så att det blir perfekt för ändamålet är vår ambition att lära dig.

Att kunna ett hantverk inom mönsterkonstruktion, sömnad och modeteckning ger dig oanade möjligheter att forma din framtid. Det är en stor konst att skapa med händerna. Det blir en inre tillfredsställelse när det färdiga resultatet tar form. Du har möjlighet att investera i plagg som är av hög kvalitet för längre livslängd. Att söka nya material och hitta nya affärsmodeller samt visa respekt för plagget på så sätt kan det även bli en väg för hållbarhet vilket möjliggör hållbar konsumtion.

Utbildningen ger teoretiska och praktiska kunskaper som utvecklar din kreativitet och hantverksskicklighet. Det kan bli starten på något nytt, ett kliv i din karriär.

Produktutveckling / Design

En utbildning för dig som vill vara med och skapa plagg och kollektioner för stora eller små företag. Vi arbetar målmedvetet med målgruppsanpassad kollektions och produktionsplanering.

Du kan bli en del av framtidens modebransch. Att med ditt yrkesval vara med och möjliggöra mer hållbara val, att göra bra mode och design tillgängligt för många, med en framtidssyn att tänka ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbart.

Att efter utbildningen ha möjlighet att kunna vara med att utveckla, inverka på och att tillsammans med andra arbeta mot ett hållbart mode i framtiden.

För dig som vill arbeta med design vill vi genom utbildningen ge kunskap om de faktorer som styr mode och trender.

clo3d

Technical Pattern Design – CLO3D

Den korta YH-utbildningen Technical Pattern Design – CLO3D ger dig kunskap som efterfrågas av mode- och klädbranschen inom 3D-design. En vidareutbildning för dig som redan arbetar som textil mönsterkonstruktör eller har avslutat en utbildning inom manuell mönsterkonstruktion.
Syftet är att utveckla och förnya redan befintlig kunskap för marknadens utveckling, behov och konkurrens. Utbildningen har också ett tydligt fokus på miljö, hållbarhet och CSR.

Du lär dig följa ett plagg i den virtuella världen – från en första prov till ett färdigt produktionsprov. Du får kunskaper om arbetet med avatarer och hur man med hjälp av dessa kan se hur plagget förändras vid ändring av storlek, mönster, tyg och detaljer. Utbildningen lär dig skapa, drapera, designa och jobba med 3D-rendering för att ge liv åt det grafiska innehållet.

Diplomutbildning – sömnad

Drömmer du om att lära dig sy och skapa dina egna kläder? Med vår diplomutbildning får du en komplett grundutbildning i sömnad och kläddesign. Du får kunskap om mönster, material, måttagning, hållbarhet och detaljsömnad för att designa dina egna plagg. Utbildningen ges i en inspirerande miljö på Tillskärarakademin Malmö.

Kurser & evenemang

Vi erbjuder tillsammans med Medborgarskolan en palett av olika kurser och evenemang inom design, mönsterkonstruktion och sömnad. De riktar sig till dig som älskar att sy, designa kläder och som vill lära dig mer om mode och textil. Vare sig det är din hobby eller ditt yrke så är du alltid välkommen till oss! Här hittar du allt du behöver inom mode.

Bilder från skolan