Tillskärarakademin Malmö

Utbildningar

69A1935_700

Mönsterkonstruktion / Direktris

Från idé till färdig produkt. Mönsterkonstruktion är en av de viktigaste delarna på en spännande arbetsmarknad inom mode, design och teater. Att förändra justera och komponera ett mönster så att det blir perfekt för ändamålet är vår ambition att lära dig.

Att kunna ett hantverk inom mönsterkonstruktion, sömnad och modeteckning ger dig oanade möjligheter att forma din framtid. Det är en stor konst att skapa med händerna. Det blir en inre tillfredsställelse när det färdiga resultatet tar form. Du har möjlighet att investera i plagg som är av hög kvalitet för längre livslängd. Att söka nya material och hitta nya affärsmodeller samt visa respekt för plagget på så sätt kan det även bli en väg för hållbarhet vilket möjliggör hållbar konsumtion.

Utbildningen ger teoretiska och praktiska kunskaper som utvecklar din kreativitet och hantverksskicklighet. Det kan bli starten på något nytt, ett kliv i din karriär.

Produktutveckling / Design

En utbildning för dig som vill vara med och skapa plagg och kollektioner för stora eller små företag. Vi arbetar målmedvetet med målgruppsanpassad kollektions och produktionsplanering.

Du kan bli en del av framtidens modebransch. Att med ditt yrkesval vara med och möjliggöra mer hållbara val, att göra bra mode och design tillgängligt för många, med en framtidssyn att tänka ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbart.

Att efter utbildningen ha möjlighet att kunna vara med att utveckla, inverka på och att tillsammans med andra arbeta mot ett hållbart mode i framtiden.

För dig som vill arbeta med design vill vi genom utbildningen ge kunskap om de faktorer som styr mode och trender.

Kurser & evenemang

Vi erbjuder tillsammans med Medborgarskolan en palett av olika kurser och evenemang inom design, mönsterkonstruktion och sömnad. De riktar sig till dig som älskar att sy, designa kläder och som vill lära dig mer om mode och textil. Vare sig det är din hobby eller ditt yrke så är du alltid välkommen till oss! Här hittar du allt du behöver inom mode.

Bilder från skolan